Despre JLPT

sponsored links

 

JLPT (Japanese Language Proficiency Test) este un examen de testare a cunoștințelor de limbă japoneză destinat persoanelor care nu vorbesc japoneza ca limbă maternă. Acesta poate fi susținut în Japonia și în alte 66 de țări, printre care se află și România.

Examenul este organizat de două ori pe an, în prima duminică a lunilor iulie și decembrie. În afara Japoniei, există mai multe centre de examinare unde acesta poate fi susținut doar o singură dată pe an. În România examenul poate fi dat doar în luna decembrie, înscrierile începând în jurul lunii septembrie.

JLPT este structurat în trei secțiuni în cadrul cărora sunt testate cunoștințele de vocabular și recunoașterea caracterelor, gramatică și capacitatea de înțelegere a textelor și ascultare. Există 5 nivele, de la N5 la N1, cel din urmă având cel mai înalt grad de dificultate. Fiecare nivel presupune cunoașterea a unui anumit număr de kanji, abilitatea de a citi texte din diverse domenii și înțelegerea ideii dintr-o conversație sau un anunț în limba japoneză.

Despre JLPT se spune că este precum o cursă contra cronometru. Adevărata provocare a acestui examen este să reușești să răspunzi corect la un număr cât mai mare de întrebări într-o perioadă de timp relativ scurtă. Există multe persoane care după ce susțin examenul constată că problema a fost de fapt timpul prea scurt, în special la nivelele mai avansate. Pentru a evita această problemă, este nevoie de foarte mult exercițiu.

Atestatul obținut în urma examinării este recunoscut atât în Japonia cât și pe plan internațional și este valabil pe o perioadă de timp nelimitată. Acesta constituie un avantaj în mediul academic, de exemplu dacă vreți să studiați la o universitate din Japonia, sau la locul de muncă.

Mai multe informații despre examen și câteva modele de subiecte puteți găsi pe site-ul oficial JLPT.

 

si aici pentru Japanese Tutoring in Bucuresti

 

sponsored links